Αεροδρόμιο Χανίων – Διεθνής Αερολιμένας Χανίων

Kreta Rental airport chania

Διεθνής Αερολιμένας Χανίων, Ι. Δασκαλογιάννης (IATA: CHQ, ICAO: LGSA) είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο που βρίσκεται κοντά στον κόλπο της Σούδας στην περιοχή του Ακρωτηρίου, 15 χλμ από την πόλη των Χανίων. Πήρε το όνομα του από τον πιο διάσημο επαναστάτη της Κρήτης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία τον 18ο αιώνα.

Το αεροδρόμιο των Χανίων δεν είναι τόσο κοσμικό όπως το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, αλλά εξακολουθεί να δέχεται μια μεγάλη εισροή των επισκεπτών ετησίως.
Οι εσωτερικές πτήσεις (προς Αθήνα και μερικές στη Θεσσαλονίκη) υπάρχουν όλο το χρόνο (περίπου 6 έως 10 πτήσεις προς την Αθήνα από την Aegean Airlines).

Οι περισσότερες πτήσεις τσάρτερ προς ευρωπαϊκούς προορισμούς ισχύουν από τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου έως το τέλος Οκτωβρίου.

Ο χρόνος Check-in για τις πτήσεις εσωτερικού είναι 60 λεπτά, αλλά και με 30 λεπτά και ακόμα λιγότερο προλαβαίνετε (αν αργήσετε – αλλά προσπαθήστε να το αποφύγετε).
Ο χρόνος Check-in για πτήσεις charter είναι γενικά 2 ώρες, όμως κάντε έλεγχο με την αεροπορική σας.

Υπάρχει αφθονία καθισμάτων ενώ οι υπηρεσίες που παρέχονται στο εσωτερικό του αεροδρομίου, συμπεριλαμβανομένου του Γραφείο Πληροφοριών το οποίο είναι ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα, σνακ μπαρ για να πάρετε τον καφέ σας, δύο καταστήματα αφορολόγητων ειδών και τουριστικά καταστήματα που πωλούν Κρητικά προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης. Υπάρχει επίσης ένα μικρό κατάστημα για σουβενίρ και πωλήσεις βιβλίων και περιοδικών.

Το αεροδρόμιο των Χανίων έχει αρκετά μηχανήματα ΑΤΜ για μετρητά, αλλά όχι υποκαταστήματα τραπεζών.
Υπάρχει προσωπικό ασφαλείας που παρακολουθεί το αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας.
Όσον αφορά την ιατρική βοήθεια το Αεροδρόμιο Χανίων διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο Κέντρο Υγείας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης επιβατών.

Δεν υπάρχουν θυρίδες αποσκευών στο αεροδρόμιο. Υπάρχει μια υπηρεσία χαμένων αποσκευών στην οποία μπορεί να κάνει αίτηση το κοινό για τις χαμένες αποσκευές ή άλλα χαμένα αντικείμενα.

Το τηλέφωνο του γραφείου λειτουργίας του αεροδρομίου είναι 28210 83800 ή 28210 83803.

Αν ψάχνετε για ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο να σας περιμένει κατά την άφιξή σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας και μπορούμε να το κανονίσουμε για εσάς.

Leave a Reply